<< Tagasi uudistele

Eesti Energia ehitab päikeseelektrijaama Järvamaa piimatehase katusele

28 august 2017

Eesti Energia kontsern ehitab Järvamaa suurettevõttele päikeseelektrijaama.

Ettevõte Eesti Energia ehitab Järvamaal asuva piimafarmi OU Estonia katusele päikeseelektrijaama, mis katab märkimisväärse osa suveperioodil ettevõte poolt tarbitavast elektrienergiast. 

Eesti Energia jääb elektrijaama omanikuks ja hakkab teostama hooldust, põllumajandusettevõte kasutab aga toodetavat päikeseelektrienergiat oma vajaduste katmiseks fikseeritud tariifi järgi. Ehitust rahastab samuti Eesti Energia.

Päikesepaneelide süsteemi ehituse, halduse ja hoolduse eest vastutab kontsernis taastuvenergiaga tegelev ettevõte Enefit Taastuvenergia.

Eesti Energias energia müügiga tegelev Karl Agan väidab, et päikesepaneelide poolt toodetud elekter on võrreldes elektrivõrgust ostetava elektriga kliendile odavam.

OU Estonia – on Eesti üks suuremaid põllumajandusettevõtteid, mis tegutseb Kesk-Eestis, Järvamaal. Piimafarmi katusele paigaldatakse 644 päikesepaneelist koosnev päikeseelektrijaam installeeritud võimsusega 174 kW. Paigaldatav süsteem katab ligikaudu 15% OU Estonia poolt tarbitava elektrienergia aastamahust, seejuures rohkem kui pool ettevõtte päevasest tarbimisest perioodil aprill kuni august. Praegu teostatakse vajalikke ettevalmistustöid, et alustada päikeseelektrijaama ehitusega. Kogu protsessi kavandatud kestvus koos projekteerimisega on kolm kuud.

Kontsern teatas, et 2020. aastaks kavandatakse toota 40% elektrienergiast taastuv- ja alternatiivallikatest.


Allikas: www.dv.ee
<< Tagasi uudistele