<< Tagasi uudistele

Magnetvälja indikaatorid MD-L ja MD-H arvestite kaitseks magnetvälja mõju eest

17 oktoober 2017

Magnetvälja indikaatorid MD-L ja MD-H on ette nähtud elektrienergia, vee ja gaasi arvestite, samuti voolu transformaatorite ja elektrienergia tarbimise arvestusahelates oleva pinge, veoautode sõidumeerikute impulssandurite ja teiste seadmete kaitseks, millele magnetid võivad avaldada mõju. 

Arvesti kaitse magnetvälja indikaatoriga MD seisneb selles, et magneti lähenemisel arvestile või teisele mõõtmisseadmele, millel on küljes MD indikaator, toimub indikaatori pöördumatu välisilme muutus – niiviisi on võimalik aru saada, et arvestitele või teistele seadmetele avaldab mõju väline magnetväli, mis omakorda võimaldab rakendada kasutajate suhtes õiguslikke ja tehnilisi toiminguid.

 

Toodetakse kahte tüüpi MD indikaatoreid:

 

 

- MD-L – kõrgema tundlikkusega välise magnetvälja suhtes – tundlikkus on kõrgem kui 35 kA/m (44 mT)

 

 

 

- MD-H – madalama tundlikkusega välise magnetvälja suhtes – tundlikkus on kõrgem kui 120 kA/m (150 mT)

 

 

Indikaator MD-L reageerib kõikidele magnetite liikidele (ferriit-, AlNiCo, samaarium-koobalt – SmCo, neodüüm, NdFeB), indikaator MD-H reageerib vaid kõige tugevamatele magnetitele – SmCo ja NdFeB. Seetõttu omades kõrget tundlikkust reageerib MD-L indikaator NdFeB magnetitele kaugemalt kui MD-H indikaator. Konkreetse indikaatori valik sõltub arvesti või teise mõõteseadme vastupidavusest antud tüüpi magneti poolt põhjustatavate häirete suhtes. 

 


Autor: Aleksandr Timofejev Allikas:
<< Tagasi uudistele